Aalgaard Bygg + Hellvik Gruppen = Sant

Fra venstre Svein Olav Aalgaard, daglig leder Aalgaard Bygg AS og Thor-Inge Thrana, adm. dir. i Hellvik Gruppen AS.
Fra venstre Svein Olav Aalgaard, daglig leder Aalgaard Bygg AS og Thor-Inge Thrana, adm. dir. i Hellvik Gruppen AS.

Selv om det i forbindelse med den globale pandemien er utfordrende tider i bygg- og anleggsbransjen har Hellvik Gruppen AS og Aalgaard Bygg AS fortsatt stor tro på boligmarkedet i Rogaland. Som en del av en strategi om ytterlige vekst satses det nå for fullt videre og Hellvik Gruppen AS kjøper alle aksjene i Aalgaard Bygg AS.

– Vi i Aalgaard Bygg AS er stolte og glade over få en solid, nasjonal aktør som Hellvik Gruppen AS med på laget. Vi har gjennom flere år hatt en jevn og god vekst, og vi har nå flere store og gode prosjekter på blokka. Derfor ser vi det som en betydelig fordel å ha en så erfaren og dyktig organisasjon som Hellvik Gruppen AS i ryggen i den videre satsingen. For oss er dette en stor dag, sier daglig leder og eier Svein Olav Aalgaard.

Gjennom det nye eierskapet vil Aalgaard Bygg AS få tilgang til Hellvik Gruppens kompetanse og ressurser, men den daglige driften av Aalgaard Bygg AS vil fortette som før. Svein Olav Aalgaard vil gjennom salget av Aalgaard Bygg AS bli aksjonær i Hellvik Gruppen AS.

Oppkjøpet betyr at Hellvik Gruppen AS, som fra før har avdelinger i Stavanger, på Bryne og på Hellvik, utvider sitt lokale nedslagsfelt i regionen til også å gjelde blant annet Gjesdal og Sirdal.

– Det er ikke hver dag det skjer oppkjøp i denne bransjen, spesielt ikke i tider som dette. Men vi er et konsern som satser videre med en klar ambisjon om strategisk vekst. Dette oppkjøpet styrker markedsandelen vår i Rogaland, og vi øker tilstedeværelsen vår i områder hvor vi ikke har vært sterkt nok til stede fram til nå. Selskapene utfyller hverandre godt, og det er derfor veldig gledelig at Aalgaard Bygg AS blir en del av Hellvik Gruppen AS. Vi ønsker alle medarbeiderne hjertelig velkommen, sier administrerende direktør Thor-Inge Thrana.

Bygg- og anleggsentreprenøren Hellvik Gruppen AS har hovedkontor på Hellvik i Eigersund kommune, og eier Hellvik Hus-kjeden. Hellvik Hus ble stiftet i 1947, og er en av landets eldste og mest erfarne ferdighusprodusenter. I 2019 hadde konsernet en omsetning på 900 millioner kroner.

Om Hellvik Gruppen AS

Hellvik Gruppen AS ble etablert sommeren 2019, etter en fusjon på eiernivå mellom konsernene Hellvik Hus Gruppen AS og Gravdalgruppa AS. Datterselskapene i Hellvik Gruppen AS driver virksomheter med kontorer i Førde, Bergen, Sotra, Stavanger, Bryne, Hellvik, Flekkefjord, Lyngdal, Søgne, Arendal, Jessheim og Vestby. I tillegg har konsernet en kjedevirksomhet som markedsmessig dekker store deler av Norge. Hellvik Gruppen AS har 300 ansatte, og omsatte i 2019 for 900 millioner kroner. Hellvik Hus ble stiftet 1947 og er en av landets eldste ferdighusprodusenter. Etterkommerne etter grunnleggerne er majoritetseiere i konsernet.

Recent Posts