Aalgaard byggs idrettsstipend

stipend
STOLT TRENER: Det ble både gull og bronse til u15-gutta fra Austrått under sommerens junior-NM i sandvolleyball.

Tomasz Cudny fra Polen, volleyballtrener i Austrått IL i Sandnes, mottok i fjor Aalgaard Bygg sitt idrettsstipend på 25.000 kroner og er godt i gang med trenerutdanning på høyeste nivå. 

At han ble plukket ut blant de 27 innkomne søknadene, ble av juryen blant annet begrunnet slik: «Tomasz har i løpet av sine tre år i Norge vist en entusiasme og faglig dyktighet uten sidestykke. Han har alle forutsetninger for å lykkes med videre satsing som volleyballtrener. Bare hans frivillige volleyballkurs på skoler i nærområdet har ført til rekruttering av 20 nye spillere i Austrått.»

PRAKSIS MED DE BESTE 

Når vi snakker med Tomasz høsten 2018, er han godt i gang med det han kaller ”highest level” trenerkurs i volleyball tilknyttet Olympiatoppen i Oslo. Som en del av studiet har han blant annet hatt praksisperiode i hjemlandet der han trente ett av de beste lagene i hovedserien. Volleyball er en langt større sport i Polen enn i Norge, og Tomasz startet som volleyballtrener i hjemlandet allerede som 16-åring og har siden trent mange lag på ulike nivåer oppigjennom.

Da han kom til Norge i 2014 gikk det derfor ikke lang tid før han ble en del av trenerteamet til volleyballen på Austrått.

BRENNER FOR BARN OG UNGE 

– Jeg elsker å jobbe med barn og unge. Å kunne være med å skape idrettsglede og bygge en klubb sammen med andre, er givende. For meg som utlending har det dessuten gitt meg en sosial arena. Tomasz trener gutteteamene u15 og u17, som i sommer vant både gull og bronse under junior-NM i sandvolleyball. Han har ambisjoner på utøvernes vegne, sier han, men er likevel mest opptatt av at det skal være gøy å trene og konkurrere.

Til daglig arbeider han som renholder i Sandnes kommune, -ettermiddagene tilbringer han i hallen.
– Trenerjobben er verdens beste hobby!

Recent Posts