Årets idrettsstipend fra Aalgaard Bygg:

Fotballturnering for fattige barn i Ghana

Våganes FK i Sola kommune har engasjert seg for at fattige barn i slummen i hovedstaden i Ghana skal få utstyr til å spille fotball og nå også sin egen fotballturnering. Aalgaard Bygg sponser prosjektet med årets idrettsstipend.
Våganes FK i Sola kommune har engasjert seg for at fattige barn i slummen i hovedstaden i Ghana skal få utstyr til å spille fotball og nå også sin egen fotballturnering. Aalgaard Bygg sponser prosjektet med årets idrettsstipend.

Hva skal til for at et lokalt fotballag i Sola kommune bestemmer seg for å arrangere fotballturnering i Ghana?

Jo, et engasjert styremedlem som er i Ghana tre til seks ganger i året gjennom jobben, et like engasjert styre, fotballforeldre og barn som lar seg rive med og lokale sponsorer som hiver seg på.

Idrettstipend til Våganes FK i Sola - Aalgård Bygg
Idrettstipend til Våganes FK i Sola - Aalgaard Bygg

FORDI VI KAN
I år går idrettsstipendet fra Aalgaard Bygg til fotballklubben Våganes på Sola og deres fotballturnering for fattige barn i hovedstaden Accra i Ghana.

Åtte lag under tretten år, fra slummen i Accra, som til daglig spiller på humpete jordstykker, skal her kjempe mot hverandre på skikkelig kunstgressunderlag. Den norske ambassaden stiller med gratis mat og drikke og lokale sponsorer som Aalgaard Bygg bidrar blant annet til busstransport, opptrykk av bannere, drakter osv.

– Hvorfor gjør vi dette? Jo, fordi vi kan, sier Svein Arne Svilosen, styreleder i Våganes FK. Siden i fjor vår har han til sammen fraktet 10-15 bager med brukt fotballutstyr fra Sola til Accra på sine jobbturer for Oljedirektoratet.

DEN NORSKE AMBASSADEN MED
– For det første hadde vi en mengde utstyr liggende i klubben, og for det andre vokser barn fort ut av både fotballsko, -klær og annet fotballutstyr. Dette bestemte vi oss for å kanalisere til fotballag i slummen i Accra, forteller han.

Det var under en middag med det norske ambassadørparet i Ghana i fjor vår at prosjektet kom i stand. Det viste seg at en av de nasjonalt ansatte ved ambassaden var tidligere fotballpresident i det ghanesiske fotballforbundet og selv oppvokst i slummen i storbyen.

– Han kjenner forholdene og sørger for at utstyr og midler kommer de som trenger det mest til gode. Han er også sentral i gjennomføringen av den forestående fotballturneringen, der vi også regner med å få stor pressedekning fra ghanesisk media, opplyser Svilosen.

Idrettstipend til Våganes FK i Sola - Aalgård Bygg

UT AV FATTIGDOMMEN
– Hvorfor er dette så viktig? – Gjennom oppmerksomheten dette gir, fra flere hold, opplever barna fra slummen å bli sett. Den ene treneren fortalte meg at dette ikke bare øker motivasjonen på banen, men også i skolearbeidet. Hans målsetting er klar: De 40 foreldreløse fotballspillerne han tar seg av, skal alle inn på universitetet.

Det er ingen tvil om at fotballhistoriene fra slummen i Accra berører både Svilosen, styret, foreldre og barn i Våganes FK, som allerede drømmer om at de med tiden både kan invitere et ghanesisk lag til Norge og kanskje til og med sende et klubblag til Accra. Men først skal historiens første fotballturnering arrangert av Sola-klubben gå av stabelen i den ghanesiske hovedstaden.

Idrettstipend til Våganes FK i Sola - Aalgård Bygg
Recent Posts