Godt i gang på Grødem Sjø

Grødem Sjø
Martin Rege og Martin Svendsen reiser den første boligen i prosjektet. Foto: Bethi Dirdal Jåtun.

De to første av til sammen fjorten boliger på Grødem er nå under oppføring. Og selv om tømrerne har fått lengre kjørevei til jobb, vil huseierne, når de flytter inn, få kortere kjørevei til byen, grunnet Eiganes-tunnelen.

Arbeidsdagen starter tidlig for Martin Rege og Martin Svendsen som begynte med den første boligen i prosjektet i uke ni. Klokken 06.15 er de i gang med dagens økt.

HIMMEL OG SJØ
–For å unngå kø, sier Rege forklarende. Han er nettopp ferdig med sin femten minutters matpause der han ikke setter seg ned, men tar maten i hånda og går med raske skritt ned til vannkanten sammen med hunden Mila, som trenger en luftetur fra plassen sin bak i arbeidsbilen.

Omgitt av himmel og sjø reiser de to tømrerne den første boligen i prosjektet, som har en aldeles fantastisk beliggenhet. Det tenker nok også de to turgåerne på stien nedenfor, som akkurat nå stopper opp og kaster nysgjerrig blikk mot den travle byggeplassen der det også graves og klargjøres for videre innsats. Om få dager begynner trearbeidene på bolig nummer to.

Arbeid pågår ved Grødem Sjø. Foto: Bethi Dirdal Jåtun.

DRØMMEPLASS
Å få seg en bolig i 2020, omtrent i vannkanten, med utsikt over sjøen og helt til den andre siden, der grønne sletter og en klynge hus fanger blikket, er vel noe de færreste en gang våger å drømme om. Men på Grødem skjer det.

– En fin plass, ja, nikker Martin som antar at de kommer til å bruke sju-åtte måneder på å gjøre boligen ferdig.

– Men så skal vi også sette opp såpass mange hus at vi nok blir her en god del lenger, sier han og forteller at dette i alle fall for ham er det største prosjektet han så langt har vært med på for Aalgaard Bygg.

«GILDAST!»
– Vi får snart en til med oss – i alle fall for en periode. Det er noen ganger litt vel tungt å løfte når vi bare er to, fortsetter han.

Som tømrer trives Rege aller best når han får gjøre akkurat det de gjør nå:
– Det er det som er gildt – å reise huset. For da holder vi på med så mye forskjellig, smiler han og ser opp mot taket der navnebror Svendsen akkurat nå er i ferd med å flytte noen store plater. På tide å gå ham til hånde.

Recent Posts