Lederen

Hva må til for å skape ny vekst i og rundt Gjesdal?

Svein Olav Aalgaard - Aalgaard ByggSom boligleverandør med adresse Ålgård, er vi naturlig nok opptatt av utviklingsmuligheter også på hjemmebane. Akkurat nå klargjøres Kodlidalen-området for boligbygging, der vi, Gjesdal kommune, Stolt Bolig og Øster-Hus står som utbyggere. Området ligger tett på den nye idrettsparken med friidrettsstadion og kunstgressbaner. I tillegg er en innendørs idrettshall for håndball og fotball under oppføring.

Ålgård sentrum har nylig mottatt Statens pris for byggkvalitet for transformasjonen av sentrum. Den gamle lokstallen er restaurert, et nytt torg utviklet og elva lagt i kanalløp fram mot torget der den ender opp i en liten ”bystrand” med fin sand og bademuligheter for de små.

Med AMFI og Norwegian Outlet i spissen, er handelstilbudet velutviklet og nå innvies også den ærverdige DFU-bygningen etter flere måneders oppussing. Her får endelig Gjesdal Kulturskole sitt eget hus.

Alt ligger med andre ord til rette for at flere skulle velge Ålgård og Gjesdal som bosted. Likevel bygges det færre boliger på Ålgård nå enn på flere år. Håpet er imidlertid at kommunen velger å sette større fart på tomteutviklingen. Uttalelsen fra rådmann Knut Underbakke i lokalavisen Gjesdalbuen 3. oktober lover i så måte godt: ”Gjesdal må føre en mer aktiv boligpolitikk”, er hans klare synspunkt.

Får vi dette omgjort til praktisk handling, kan mye gå riktig vei. Vi har trua og vil gjerne gjøre mer på hjemmebane der vi tror at også flere andre vil kunne finne hjem.

Recent Posts