Idrettshallene på Ålgård tar form

Jæderhallen på Ålgård - ÅFK - Aalgaard Bygg
Jæderhallen; den nye innendørshallen til Ålgård Fotballklubb. Foto: Ålgård FK

Selv om koronaviruset har satt en stopper for idrettsaktiviteter over hele landet, har likevel ikke byggingen av de to nye, store idrettshallene på Ålgård stoppet opp.

På Solås, like nedenfor det nye boligfeltet på Ålgård, der Aalgaard Bygg er en av utbyggerne, rustes nå hallkapasiteten på Ålgård for alvor opp. Fotballen får en stor, innendørs hall, det samme får håndballen. Begge hallene skal være klare til sommeren.

«VIRUSET SKAL IKKE FÅ TA GLEDEN FRA OSS»
Jæderhallen, den nye innendørshallen til Ålgård Fotballklubb skriver på sin Facebookside i midten av mars at arbeidet så langt har gått knirkefritt og uten forsinkelser. Og så legger de til: «Det nærmer seg nå. Dette viruset skal ikke få ta gleden i fra oss».

I Ålgårdhallen, der blant andre Ålgård Håndballklubb skal inn, er dugnaden i full gang. Ifølge daglig leder i klubben, Kristine Njærheim Jøntvedt, er kapasiteten i dagens håndballhall forlengst sprengt. Den nye hallen vil gi dem en helt ny hverdag og ikke minst også få betydning for utviklingen av enkeltpillere på elitenivå.

Om det blir offisiell åpning i Ålgårdhallen 20. august, som planlagt, er vanskelig å si noe sikkert om akkurat nå. Men sannsynligheten for at hallen står ferdig til bruk på dette tidspunktet, er relativt stor. Ålgårdhallen vil få betydning ikke bare for håndballen, men for alle inneidrettene på Ålgård, som med dette kan utvide dagens tilbud.

I Jæderhallen legges kunstgresset etter planen i april. Daglig leder i Ålgård Fotball, Terje Tjetland, mener den vil gi klubben en helt ny dimensjon, ikke minst for de unge lagene som nå vil kunne spille i tørre og gode omgivelser høst som vinter.

Recent Posts