Profilen

Navn:
Jan Erik Sletten

Alder:
57

Sivil status:
Gift, to voksne barn (24 og 29)

Bosted:
Rossåsen på Figgjo, Sandnes kommune

Opprinnelig fra:
Klepp

Jan Erik Sletten Aalgaard Bygg
Jan Erik Sletten på befaring i Sirdal sammen med arkitekt Reier Carlsen i Arc Arkitektur.

– Min jobb er å holde hjulene i gang, få alt til å trille fint og rolig, og helst være i forkant, fastslår Jan Erik Sletten, driftsleder i Aalgaard Bygg siden 2015.

LIVSERFARING VIKTIG
Han er svært godt fornøyd med å kunne starte og avslutte dagen i Industriveien på Ålgård, bare noen minutter fra grensa til Figgjo og Rossåsen, der han har bodd siden 1987.

– Tanken var at vi skulle tilbake til Klepp etterhvert. Men så kom barna og så begynte de på skolen og så ballet ting på seg, og her er vi fortsatt, smiler han fornøyd. Et langt liv i bransjen har lært ham mye.

– Jeg pleier å si til ungdommene at det meste dreier seg om livserfaring. I min jobb har jeg kontakt med alle parter, både kunder, underleverandører og tømrere. Det gjelder å sørge for at alle får det de trenger når de trenger det – på en god måte.

STORTRIVES PÅ ÅLGÅRD 
En telefon fra Kjell Madland, leder av Jadarhus Gjesdal i 2010, førte til at Jan Erik Sletten valgte å slutte i Block Wathne, der han så langt hadde vært i 23 år, både som tømrer, bas og byggeleder. At Aalgaard Bygg også har kontor på Ålgard var viktig for han i overgangen dit.

– Madland klarte å overtale meg, og jeg har aldri angret at jeg gikk. Det er fantastisk å kunne jobbe på Ålgård. Tidligere tilbrakte jeg store deler av arbeidsdagene mine i Sandnes og Stavanger, noe som medførte køståing både morgener og ettermiddager. Jeg vet ikke hvor mange timer jeg til sammen har stått i kø, men de er ikke få. Det sies at det dreier seg om innstilling – kanskje det – men jeg er i alle fall glad at den tid er forbi, fastslår han.

Som driftsleder er han stort sett på hjul både for- og ettermiddagstid, men som regel alltid med kontoret på Ålgård som fast start- og sluttpunkt.

I HØST SVIVER HJULENE SOM ALDRI FØR 
Akkurat nå er den geografiske spredningen på prosjektene til Aalgaard Bygg relativt stor, fra Nevlandsheia i Gjesdal til Røyneberg i Sola kommune.

– Denne høsten sviver det som aldri før, sier han og forteller om hektiske dager med mange telefoner. Arbeidsplassen sin karakteriserer han på følgende måte:

– Aalgaard Bygg er en liten, enkel og effektiv bedrift der jeg helt siden starten har fått stor frihet. Jeg jobber sammen med ”raklige” folk, og tømrerne er stort sett greie ungdommer med noen år på nakken.

TUR OG HYTTE
Sletten har omtrent marka like utenfor stuedøra og går mye tur i Midtfjell-området som det heter, enten med eller uten familiens hund. Han liker også å sykle, og i helgene setter han og kona seg stort sett i bilen på vei sørover.

– Vi har hytte på Harkmark i Mandal, der vi stort sett tilbringer hver eneste helg fra april til oktober, forteller han. Og selv om det nå er mørketid og vinter som gjelder, stenger de ikke av sommerhytta, men drar bare litt sjeldnere.

Recent Posts