Profilen

Navn:
Martin Rege

Alder:
21

Sivil status:
Samboer

Bosted:
Oltedal, Gjesdal

Opprinnelig fra:
Oltedal

Martin Rege - Aalgaard Bygg
En fornøyd Martin Rege i gang med å reise hus på Sviland.

ANSATT ALLEREDE SOM 17-ÅRING
Martin Rege (21) smiler fornøyd. Etter et par måneder innendørs, der det stort sett har gått i gips, er det befriende å kunne jobbe ute. Omgitt av marker, åser og fjell, som akkurat i dag bader i vårlig solskinn, er han og makker Atle Pedersen i gang med å reise en enebolig i Øvramarka 20 på Sviland i Sandnes.

LIKER Å JOBBE SELVSTENDIG

– Å få reise et hus, er noe av det jeg liker aller best, sier han og forteller at de starter hver arbeidsdag med planlegging i brakka. Dato for ferdigstilling er satt og timebudsjettet er avtalt. Det er opp til ham og Atle Pedersen å løse prosjektet slik de mener det er best. Han liker det.

– I starten var jeg avhengig av å få instrukser fra andre. Nå har jeg lært såpass mye at jeg får jobbe selvstendig, noe jeg trives utrolig godt med, sier han og forteller at planen er å ta fagbrevet i august.

FOTBALLBAKGRUNN
Tross sin unge alder har han allerede jobbet fire år i Aalgaard Bygg.
– Jeg fikk sjansen da jeg etter ett år på idrettslinja på Bryne videregående fant ut at det ikke var noe for meg, smiler han. Fotball har vært sporten hans siden han var guttunge, men ryggproblemer har gjort at han måtte trappe ned.

– Hvordan er det å jobbe som tømrer med en rygg som slår seg vrang?
– Her merker jeg ingenting. Det er kun når jeg spiller fotball.

OG SOM AVLØYSER
Han begynte tidlig å jobbe som avløyser. Et arbeid han likte godt, og så var det veldig OK å tjene penger. Og selv om tiden som avløyser stort sett er forbi, har han fortsatt som sauegjeter. Hver vår drar han til fjells sammen med heiasjefen og andre gjetere for å slippe 8.000 sauer ut på beite. Til høsten sankes de inn igjen, et arbeid som påbegynnes i september og som gjerne ikke avsluttes før i november.

IVRIG SAUEGJETER
– I år hadde jeg siste dagen på jakt etter sauer i fjellet 25. november, sier han.

Hunden hans er trent opp til å jakte sauer og minst like klar for å komme seg til fjells som han selv.

– Hvordan er det å få fri til dette, da?
– Det er aldri noe problem. Faktisk er det et av godene vi har her i firmaet. Vi får sjeldent nei når vi ber om fri eller avspasering, oppgir han fornøyd.

Recent Posts