Stipendet gikk til:

NO LIMITATIONS AS

– Rusbehandling med idrett som vesentlig innsatsfaktor

NO LIMITATIONS AS
Aalgaard Byggs Idrettsstipend gikk til No Limitations ishockeylag, til drakter og turneringsspill.

– Vi opplever at rusavhengige og andre som sliter har funnet veien til oss gjennom ishockey-treningene, – fordi de har fått kjenne på at det faktisk går an å ha det kjekt også som nykter.

Aalgaard Byggs Idrettsstipend 2018 gikk til No Limitation AS med base på Håland på Bryne, en organisasjon eier og daglig leder, Grete Natalie Storm-Johansen, kaller et ideelt AS.

nolimitation grete
Grete Natalie Storm-Johansen, gründer og daglig leder av No Limitation AS.

REPRESENTERER NOE NYTT
– Vi jobber med folk som har et motivasjonsbehov over tid enten det gjelder rus, psykiatri, kriminalitet eller andre former for avhengighet, begynner hun og sier at hun ikke liker begrepet ”ettervern”, som er termen helsevesenet benytter.

– Vi representerer et helt nytt tilbud i floraen av behandlingsopplegg for mennesker som sliter med rus og psykiske lidelser, – som har sittet inne eller som på andre måter strever med ulike former for avhengighet, sier hun og forteller at hun selv har vært narkoman og vet hva dette går i. Nå er hun nykter på attende året og har blant annet jobbet i ambulansetjenesten før hun i 2012 grunnla No Limitation AS.

KREVENDE OG GIVENDE
– Jeg har drømmejobben, sier hun, samtidig som hun innrømmer at det er krevende å skulle drive en tjeneste og et opplegg som ikke passer inn i systemet dagens helsenorge er tuftet på, – noe som blant annet betyr at det ikke er enkelt å få støtte fra det offentlige selv om det offentlige i mange tilfeller ønsker å gi støtte

Dette til tross har Grete de siste årene klart å få direkte støtte til No Limitation AS over statsbudsjettet. I år er beløpet på 6 millioner kroner. Med 4 årsverk og sju personer i arbeid og med stadig flere som ønsker å delta i No Limitations opplegg for å bli kvitt sin avhengighet, er millionene helt avgjørende for driften. Og selv om Grete og de øvrige ansatte i realiteten ikke vet om de har jobb neste år, da bevilgningen utelukkende gis for ett år om gangen, gir hun ikke opp. Nylig var hun på Stortinget for å legge fram sin sak.

HAR TROEN
– Vi trenger ro til å videreutvikle tilbudet vårt og til å slippe å hele tiden lure på om vi har midler nok. Jeg har tro på at vi skal få det til, sier hun optimistisk.

Trening og idrett er viktige faktorer i rehabiliteringsopplegget til No Limitation, og ishockeytreningene to ganger i uken åpner også opp for at andre som er nysgjerrige på opplegget kan få være med. Og det er her Grete har erfart at veien til rehabilitering for enkelte nettopp har gått via disse treningene.

– Vi er opptatt av at folk skal få komme inn i programmet så fort som mulig, sier hun og forteller at inngangsporten stort sett er en samtale der først og fremst situasjon og behov avdekkes.

– Pengene fra Aalgaard Bygg har gått til utstyr og drakter til hockeylaget, – og til reiseutgifter i forbindelse med turneringen vi skal delta i i Stavanger om ikke lenge, sier hun.

– Dette er viktige midler som sørger for at vi kan opprettholde og videreutvikle et tilbud som ikke bare gagner de som allerede er i programmet hos oss, men som også har vist seg å være en dør inn også for andre som trenger hjelp.

NO LIMITATION AS

  • HVA: No Limitation er et ideelt selskap som hjelper mennesker som har eller står i fare for å få utfordringer knyttet til rus,- psykiatri-, og/eller kriminalitet.
  • HVOR: Holder til i lokaler på Håland på Bryne
  • HVEM: Eier og daglig leder er Grete Natalie Storm-Johansen. Med seg har hun trenere, fysioterapeut, sykepleier, ansatte med brukerbakgrunn og flere frivillige med erfaring innen administrasjon, helse og politikk.
  • KONTAKTINFO: www.nolimitation.nogrete@no-limitation.no
Recent Posts